Споделен опит/истински истории свързани с картите

Добави коментар
02.08.12 1:30
rima

Споделен опит/истински истории свързани с картите

Искам да споделя събитие, което ми случи последните дни. Не обичам да нося бижута, но не се разделям със сребърна гривна, подарена ми преди години, нося я на едната ръка. Почитател съм и на обиците, принципно, но отново сребро, златото не ме привлича, това са подробности. Въпросната гривна, не е обикновен синджир, изградена е от интересни части, има 2 висулки, и е сравнително тежка, т.е. ако не е на ръката ми/падне бих го усетила. Обикновено вечер я смъквам и сутрин отново я слагам. В неделя вечерта установих, че гривната липсва, загубила я бях. Странно, как е паднала без да я усетя. Опитах се да си спомня, кога, но нямах ясна представа. На почивка сме, на море. На другият ден, обиколих всички възможни места, но не я намерих, без плажа, реших, че паднала ли е там, безнадеждно е да я открия.
Реших да попитам картите, къде е гривната. Взех колодата на Ленорман и изтеглих една карта. Не съм почитател на сложните подредби, когато имам конкретен въпрос, не обичам и тегленето на много карти, намирам го за излишно и само усложняващо нещата. Т.е. понякога питам нещо конкретно и тегля от 1 до 3 карти. Сега попитах къде е гривната? Къде да я търся? Изтеглих 3. Кораба. Моята първа мисъл-на плажа е, няма да я открия никога, абсурд, на пясъка, или в морето......няма начин. Странно, че не съм усетила от обед до вечерта, че ми липсва. После мислих, че кораба, често се тълкува, като пътуване, т.е. може да съм я изпуснала, докато се разхождахме вечерта, направихме дълга/голяма разходка....помислих, ако беше отговор на Път, щеше да изтегля 22 Пътища. В случая приемах буквално картите, понякога многото мислене само усложнява и затормозява нещата, вместо да помогне. Важна е първата мисъл и асоциация.
Извадих и Таро тестето, отново една карта от цялата колода от 78, същият въпрос, изтеглена карта 6 меча. Помислих си, наистина е на плажа, на изображението има лодка, бряг.......не тълкувах картите според значението им, а изображението, какво ми говореше?
Реших, че не трябва да се ядосвам, нищо че не обичам да губя неща, явно е трябвало да се разделя с тази гривна, може би бях прекалено привързана към нея......човек не трябва да се пристрастява към нищо. Картите ми показаха, че е на плажа, нямах надежда да я намеря, дори реших, че няма да си правя и труда да я търся. Емоционално приех спокойно нещата, което мисля беше важен момент, защото.........
във вторник на обед, случайно мъжът ми я намери на плажа. Вярно, че всеки ден плажуваме на едно и също място, но не сме търсили конкретно гривната. Мъжът ми обича, когато говори по телефона, да си рови в пясъка безцелно, и изведнъж извади гривната.........Невероятно, нали? Бях поразена: от намирането и, от точността и буквалността на картите..........от всичко.......вероятността да бъде намерена на плаж, в пясък беше, точно......... много, много малка, да не кажа никаква, и това след 2 дни.........но в живота няма нищо случайно. Бях спокойна, и предварително се настроих и си казах, че ако трябва да я намеря, ще се случи, ако ли-не-здраве да е, нямах очаквания, не изпитвах съжеление, не позволих на емоциите да ми повлияят.
02.08.12 1:36
rima

И не на последно място невероятната точност на картите, за пореден път ме удиви. Аз не съм се съмнявала в тях, но случилото се събитие ме порази......... особено с буквалноста на изтеглените карти, по една карта от колодата Ленорман и една карта от колодата Таро, но колко точни/конкретни........

Добави нов коментар по темата

За да правите коментар трябва да сте регистриран!
Вход в tarotico.com

Регистрация в tarotico.com
Всички полета са задължителни

условията за ползване