Допълнителни значения

Допълнителни значения на колодата Ленорман благодарение на ema sl


1.Конник - Девет Купа
В областта на отношенията - в зависимост от околните карти - или съобщение или бързо развиващи се събития
В бизнес въпроси / финанси / - получаване на важна нова информация , телефонни разговори , местни пътувания , символ на посланик , куриер
Здраве - Главата и лицето . всички комуникационни системи в тялото - кръвоносната система , вегетативната нервна система. Като цяло в задоволително състояние , но има риск от вирусни заболявания на дихателната система.

2.Детелина - Шест Каро
В областта на отношенията - надежда за разбиране , възможност за развитие
В бизнес въпроси - малка печалба , нужно е полагане на усилия
Здраве - омекотява заболяване ; също и обърнете съм хомеопат или физиотерапевт
като цяло омекотява лошите карти.

3.Кораб - Десет Пика
В областта на взаимоотношенията - благоприятни промени , празник , романтика но също и флирт , неангажираща връзка на път.
Бизнес/финанси - пътувания , комуникация с чуждестранни партньори , също натрупване на богатство чрез търговия
Здраве - кръвоносната система , промяна в статута , ако няма нежелани карти - подобрение , но в комбинация с Коса ; Кръст или Ковчег може да вещае много лошо здравословно състояние

4.Къща - Поп Купа
на последна позиция в сравнение с питащия - родителите все още имат влияние над питащия, следва традициите. Бъдеща позиция - чудесен дом.
Взаимоотношения - Стабилност , традиция , традиционност , сериозно създаване на семейство , но също и силно влияние на родителските стереотипи на поведение
Бизнес / Финанси - стабилна позиция , понякога може да означава буквално недвижими имоти .
Здраве - символизира тялото като дом за душата / чувства се добре в кожата си /. Общо казано - стабилно здраве , но също и консервативни методи за лечение.

5.Дърво - Седем Купа
тази карта изобразява Дървото на Живота - символ на сила , здраве , щастие , устойчивост , мъдрост.
Дървото символизира растежа , стремежа за развитие на човека, в позиция на миналото - питащият вече е намерил своето място в живота.
Взаимоотношения - бъдещи отношения , които ще се развият благоприятно . дълбоки чувства
Бизнес - Успешен бизнес , стабилен доход , силна позиция - здравина
Здраве - добро здраве , тялото има сила да се справи с всяка болест. Стабилна имунна система

6.Облаци -Поп Спатия
те символизират нежелателни събития , но ние трябва да помним че дъждът отмива всичко излишно , повърхностно и неестествено. Може да се окаже , че бъдещите събития ще ви помогнат да започнете нов етап от живота си. Облаците имат светла и тъмна страна - стоящата в непосредствена близост карта до тъмната страна символизира настъпващите неприятности .Ако светлата страна на картата е до картата на питащият / Сигнификаторът / това е добра поличба ( всяко зло за добро )
Взаимоотношения - тестване на силата на чувствата , неблагоприятни обстоятелства , трябва да се потърси подкрепа вътре в себе си , да се допита до съвестта си.
Бизнес - Рискова ситуация , губеща , по независими от питащия обстоятелства.
Здраве - може да символизира продължително заболяване ; също и кръвни съсиреци.

7. Змия - Дама Спатия
в библейски смисъл - съблазън , изкушение, но също и провокативност./ жезълът на Моисей се превръща в змия / В много древни религии - символ на обновление и подмладяване , но също и мъдрост. Бъдете внимателни в своите действия и разговори , като цяло Змия олицетворява лукавство , ревност , лицемерие , изневяра , измяна - основен символ на греха , но от друга страна - основен символ на интелигентност и мъдрост / медицинският знак е змия върху бокал; Хипократовата клетва / . Женската змия означава познаване на живота. Характера на тази карта трябва да се изучи много внимателно - за всеки тя се приема различно.
Отношения - в проучването на поява на романтични отношения Змия символизира сексуалната енергия. Тази енергия може би е в основата на тези взаимоотношения и основният мотив за действия
Бизнес - символизира предателство , неочакван удар
Здраве - символизира Ескулап - богът на изцелението. При прогнозиране на хода на заболяването може да се разглежда като благоприятно . Като изключим комбинациите с Коса и Ковчег

8.Ковчег - Девет Каро
Отношения - ''Смърт'' на отношенията, дори ако не е окончателна раздяла или развод със сигурност осезаемо охлаждане на чувствата
Бизнес - големи загуби , лош завършек , безнадеждност , предупреждава за разпадането на цяло предприятие.
Здраве - изключително неблагоприятна карта, може да вещае дори смърт; съветва за хоспитализация или поне консултация с лекар , преглед.

9.Букет/Цветя - Дама Пика
тази карта има няколко значения -
*. след неблагоприятна карта - помирение
* . щастие, задоволство, успех във всички ежедневни дейности
*. подарък
*. друга жена - по млада , също и съперница
Взаимоотношения - приятна изненада в делата на сърцето. Отношенията могат да започнат между двама души или да им се даде нов тласък.
Бизнес - Увеличение на доходите , спонсорство , изключително благоприятни обстоятелства
Здраве - символизира красотата ; когато има заболяване предвещава бързо възстановяване , може да съветва метод на лечение с билки , естествени средства.

10. Коса - Вале Каро
тази карта предвещава опасност , която може да бъде избегната , ако около нея има благоприятни карти, на разстояние от картата на питащия ( отговора ) да не се рискува излишно. Но в духовен план Коса символизира ''раждането'' и ''смъртта'' , поредица от време / верига от събития / , настъпил е момента за вземането на важни решения. Съседните карти дават информация за характера на опасността.
Взаимоотношения - конфликт , обтегнати отношения , дори тяхното прекъсване.
Бизнес - Остра , опасна ситуация . Голям риск от загуби.
Здраве - предупреждава за опасност от нараняване , хирургическа намеса.

11.Метла - Вале Спатия
ако е в близост до Сигнификатора - вътрешен конфликт , нечиста съвест.
Взаимоотношения - раздор ; спор между баща и деца , семейни конфликти , липса на разбирателство , ненадеждно приятелство , нещастен романс , злощастен брак .Сериозен скандал.
Бизнес - в конфликт със сътрудници и колеги , разрив на единомислието . Понякога - конфликт с началниците , съкращения.
Здраве - тази карта се разглежда като неблагоприятна - дава опасен подход на заболяването ; също - заболяване на нервната система.

12.Сова / Птици - Седем Каро
Взаимоотношения - разочарования или събития , които водят до преоценка на ценностите , разбиранията или връзката им. Птици - карта на съмнение и несигурност.
Бизнес - трябва да се внимава.Може да е направен погрешен избор или е на път да се вземе погрешно решение. Финансите трябва да се следят. По-добре е да се въздържат от вземането на решения или предприемането на действия.
Здраве - трябва да се обърне внимание. никога не е излишен един преглед.

13. Дете - Вале Пика
начало на път , богат избор от опции, нови идеи, символизира доверие и хармония. Съвсем естествено тази карта може е и да предвещава раждането на дете.Ако заобикалящите карти са ''лоши'' говори за прекомерна доверчивост , наивност също и инфантилност.
Взаимоотношения - чисти романтични отношения. в самото начало, в раждането на ''сериозният смисъл'' , но в комбинация с лоши карти - инфантилност , духовна незрялост , понякога се говори директно за раждането на дете
Бизнес - в началото ( не се знае) ; питащият не притежава всички необходими знания , но никога не е късно да ги придобие . Понякога е по-добре да се започне от нулата.
Здраве - Изостаналост , аборт. спиране на функции или органи, може да се избегне ако последват благоприятни карти.

14. Лисица - Девет Спатия
хитрост , нечестност. Понякога ако лисицата е до мъж - верен приятел , ако е до жена или Букет - опасност.
Взаимоотношенията - чрез лукавство да се примами. не бъдете прекалено доверчиви; интриги , дребни лъжи и измами , понякога индикира изневяра
Бизнес - хитрост и находчивост , които за в плюс за бизнеса , но също и бъдете внимателни и нащрек.
Здраве - картата предупреждава за трудно откриваеми заболявания и погрешни диагнози - медицинска грешка. Понякога високата температура предупреждава.

15. Мечка - Десет Спатия
покровител , благородство , смелост , но до неблагоприятни карти символизира желанието на други да нанесат зло на питащия,въз основа на завист;ревност;лична неприязън.(врагът е хитър и може да се преструва на приятел)
Взаимоотношения - покровителство , грижи , попечителство. В зависимост от ситуацията - питащият може да получава внимание и подкрепа , да бъде обгрижван или точно обратното - той да е този, който дава повече. / дори в излишък /
Бизнес - сериозен бизнес , наличие на силни и влиятелни партньори. Силна позиция
Здраве - ''Силен като мечка'' добро здраве , организмът има сили да се справи със заболяването.

16. Звезди - Шест Купа
също като при Таро / Големият Аркан - 17. Звезди / символизира надежда и вдъхновение за бъдещ успех, в същото време предупреждава да не се главозамайваме. До благоприятни карти - редица от успехи , съответно до неблагоприятни - серия от неприятности.Ако картата е далеч от картата ''иска'' или Сигнификатора това означава че желанието на питащия е изпълнено.
Взаимоотношения - романтика , възвисяващи чувства , понякога - чисто платонична връзка . могат да се опишат като - ''звезда и поклонник''
Бизнес - картата на Звездите е много далеч от материалната сфера , тясно свързана с нови развития ,открития ; откривания на нови хоризонти. Приходите са възможни в дългосрочен план. Кандидат - дълбоки планове.
Здраве - състоянието на здравето е доста задоволително , с болестта - перспектива с по-бързо възстановяване. при лечение - физиотерапия.

17. Щъркел - Дама Купа
щастие на дома, циклични промени, но също и вярност към принципите , придържане към традицията. в комбинация с лоши карти може да посочат промени към по-лошо.
Взаимоотношения - Начало на такива или ако вече са започнати - достигане на нов етап във отношенията. До картата на Питащият може да извести важни промени за жената , раждането на дете, при семейни отношения също индикира раждане.
Бизнес - дълги пътувания , добри пътувания , доходна търговия , успешно задгранично партньорство.
Здраве - промяна към по-добро . понякога съветва да отделите време за себе си - СПА процедури , почивка , разходка сред природата , смяна на обстановката , ''глътка свеж въздух''

18. Куче - Десет Купа
при хубави карти - късмет , заобиколена от лоши карти - приятели, на които не може да се разчита, ненадеждни партньори, недостатъчност.
Взаимоотношенията - искрено приятелство,което може да се развие в една възвишена и чиста любов. Лоялност, готовност за жертва.
Бизнес - надеждна обстановка. добри отношения на шеф - подчинен. Нещата ще вървят добре, ако слушате съвестта си.
Здраве - рехабилитация , заздравяване на рани, съветът е да се използват най - популярните методи и природни лекарства.

19. Кула - Шест Пика
няма нищо общо с карта 16.Кула при таро. Кула в колодата на Ленорман символозира стабилност, издръжливост, устойчивост. Много често символизира дълголетие и щастие; въпреки това в комбинация с лоши карти - недостатъчност , болест , нестабилност , липса на средства. Карта попаднала между Кулата и Змията - пита се майката на Питащият.Ако карта е близо до картата ''молба'' - резултатът е близо.
Взаимоотношения - традиционни отношения , но без силни емоции , стабилност , практичност ; '' над чувствата сетивата ''
Бизнес - добър стабилен бизнес ; стабилна позиция ; малък , но стабилен доход
Здраве - Дълголетие , Стабилност. В зависимост от заобикалящите карти - може да се стабилизира , но също и хронично заболяване.

20. Градина / Парк - Осем Пика
запознанство с нови хора , развлечения ; символ на празник , щастие и забавление; от друга страна - неоснователни илюзии , ексцентричност , прекомерно самодоволство и самоувереност.
Взаимоотношения - не може да даде дълбоки чувства и '' африканска страст ''. Тази карта описва отношенията по скоро като едно съвършено обединение между двама равни партньори. В най - лошият случай бракът се основава на мнението на хората.
Бизнес - късмет във всеки вид партньорски дейности, запознанства.
Здраве - тази карта може да се счита за благоприятна .В комбинация с лоши карти обаче, тази карта може да говори за невротизъм , склонност към истерия

21. Планина / Гора - Осем Спатия
символ на неподвижност , но и трудности с които трябва да се изправи питащият.Желание за преодоляване , но също и може да се изкачи бързо до върха, но и да падне от високо. Предупреждава да не се избързва.
Взаимоотношения - празнота , неразбиране , липса на перспективи в отношенията
Здраве - предвещава големи проблеми и непреодолими пречки , но до благоприятни карти може да означава качване '' на върха ''

22. Път - Дама Каро
известява важно решение , кръстопът , трябва да се прояви отговорност ; до благоприятни карти - да се прояви предпазливост и нищо лошо няма да се случи.
Взаимоотношения - несигурна ситуация , трудно е да се определят чувства , някой трябва да направи своя избор. Понякога може разкрива '' любовен триъгълник ''
Бизнес - поява на нови тенденции за развитие.Но понякога трябва да ''хвърлиш зад гърба си , за да намериш пред себе си ''
Здраве - неопределеност. зависи от адекватността на лечението.

23. Мишки/Плъхове - Седем Спатия
Взаимоотношения - преследване на личните интереси , незачитане на интересите на партньора , неправилна комуникация , липса на дисциплина , лоши желания и склонности / понякога несъзнателни / .
Бизнес - голям проблем , разпределение на делата , финансова загуба или кражба , безскрупулни партньори.
Здраве - тежко протичане на заболяването , необратими промени в организма , тази карта може да бъде знак за стомашни или храносмилателни проблеми.

24. Сърце - Вале Купа
Взаимоотношения - появата на нови такива , нови емоции , ако връзката вече е създадена - увеличаването на взаимните чувства и обич. Тази карта символизира силните чувства, независимо от перспективите тези отношения ще се помнят цял живот.
Бизнес - всичко е в основата не на качества , а на отношения - симпатии; антипатии. Решения , повлияни от временния импулс, не от логиката.
Здраве - в комбинация с лоши карти - сърдечни проблеми или болезнено удоволствие

25.Пръстен -Асо Спатия
Взаимоотношения - Брак , ангажимент , създаване на стабилни отношения ; взаимни задължения; партньорство. В някои случаи - близко приятелство,което играе важна роля в живота на Питащия.
Бизнес - сключване на споразумение , ако няма опровергаващи карти - успешно партньорство.Тази карта ни разказва за отношенията , в които не се поема никаква отговорност.Изисква се отговорност и сериозност.
Здраве - нужно е да се следват инструкциите на лекуващият. Цялостно картата е благоприятна.

26. Книга - Десет Каро
Взаимоотношения - тайна любовна връзка с един много сложен и сдържан човек , но тези отношения може да имат едно чудесно бъдеще.Бъдете внимателни към партньора си и открийте вътрешната му красота , под тайнствената обвивка.
Бизнес - по-задълбочено изучаване, проучване. Понякога може да се приеме като указание за продължаване на образуванието.
Здраве - може да индикира скрити заболявания , трудна диагноза , проблеми с визията.

27. Писмо - Седем Пика
Взаимоотношения - запечатано писмо , отнасящо се само за двама души. може да е обяснение в любов или разкриване на тайна.
Бизнес -бизнес писмо , дневен ред , доклади , договори.
Здраве - неутрална карта

28. Кавалер - Асо Купа
картата олицетворява питащият , ако той е мъж. Когато Питащият е жена - съпруг,любовник,приятел, също баща , син.
Взаимоотношения - картата се тълкува според заобикалящите карти.
Бизнес - поема отговорност
Здраве - ако се гадае на мъж - мъжките полови органи , проблеми в сексуалната сфера, ако питащият е жена - хормонален дисбаланс
комбинация
Кавалер + Дама + Пръстен = Отличен съюз
Пръстен + Дама + Кавалер = Родители.

29. Дама - Асо Пика
картата олицетворява питащият, ако е жена. Когато Питащият е мъж - майка , съпруга, любовница.
Взаимоотношения - зависи от заобикалящите карти
Бизнес - разчитат повече на интуиция и инстинкт. Понякога може да посочи жена, играеща важна роля.
Здраве - ако питащият е жена - проблеми в сексуалната сфера, ако е мъж - хормонален дисбаланс

30. Лилии - Поп Пика
Добродетел , но също и интимност ( секс ) , веднага след картата на питащият - високо покровителство , силна подкрепа ( любимата ) , но ако картите са лоши може да означава позор , конфликт , несигурност , чувство на неудовлетвореност .
Взаимоотношения - романтизъм , ентусиазираност , чувства
Бизнес - рицарски дух , честност ,може да се изгради страхотна кариера
Здраве - Благоприятна карта , успешно лечение

31. Слънце - Асо Каро
смекчава отрицателното влияние на негативните карти
Взаимоотношения - Любов , искрени и сърдечни отношения, няма място за егоизъм и измама. Това не е моментен импулс от страст или хоби - зрели чувства и сериозни намерения.Себереализация чрез допълване от половинка.
Бизнес - успех , добри и стабилни доходи
Здраве - приятелска карта показател за добро здраве и успешно лечение

32.Луна - Осем Купа
женското начало , преобразуването.
Взаимоотношения - картата е силно зависима от околната среда, ако следващите карти са благоприятни - спокойствие , уют , грижовно семейство, но ако е заобиколена от лоши карти - нестабилност, непостоянство , потребителско отношение към хората
Бизнес - традиционализъм. на този етап не бива да се извършват никакви обновления, има малки печалби.
Здраве - може да предупреждава за гинекологични заболявания.

33. Ключ - Осем Каро
Взаимоотношения - решение на проблемите. еманципация
Бизнес - успешен проект, нестандартно решение
Здраве - като цяло благоприятна карта

34. Риби - Поп Каро
Взаимоотношения - добри,дълбоки чувства , но и материално съобразяване
Бизнес - печалби
Здраве - до неблагоприятни карти показват продължително заболяване.

35.Котва - Девет Пика
Взаимоотношения - лоялност,доверие,стабилна връзка. До неблагоприятни карти - скука и пресищане
Бизнес - солидна основа , добра материална база
Здраве - стабилно състояние

36. Кръст - Шест Спатия
Взаимоотношения - предстоящи изпитания за силата на любовта.понякога тежки задължения,които трябва да се поемат
Бизнес - нещата ще вървят от лошо към по-лошо. По - добре е да се почне отначало .
Здраве - тежка болест.

Относно времевите комбинации има една малка тънкост на която попаднах - 12.Совата/Птиците удвояват времето
например : Къща = 1 година , но Къща+Птици = 2 години
Лили = 6 месеца , но Лилии + Птици = 1 година
докато при 2.Детелина времето се скъсява на половина
например : Къща = 1 година , Къща + Детелина = 6 месеца
сезони :
спатия - пролет
купа - лято
пика - есен
каро - зима

Кавалер - април
* Дама - май

литература:
http://www.feuerfunke.de/