Облаци

Криза. Незибежни неприятности
Облаците помръчават настроението, те символизират неприятности, болест, като цяло неприятни събития; тази карта носи предчувствие за сибития носещи опасност/буря, когато ситуацията се нагорещява и най-малкият повод е причина за избухване на буря.
Но ние трябва да помним, че дъждът отмива цялата мръсотия, всичко повърхностно, излишно и неестествено. В това се изразява пречистващото значение на картата. Може да се каже, че бъдещите събития ще ви помогнат да изхвтрлите всичко ненужно от живота си, и да започнете на чисто. Облаците могат да изчезнат толкова бързо, колкото и са се появили, това ги прави символ на психическа нстабилност/неуравновесеност.
Тази карта е със светла и тъмна страна. Неблагоприятното въздействие се приема в комбинация с картите намиращи се от тъмната страна. Ако тъмната страна е обърната към питащият , очакват го мрачни переспективи. Ако светлата страна е обърната към картата на питащият , очакват го добри переспективи. Нещсатието ще си отиде бързо и животът ще тръгне в старият коловоз.
Съседните карти показват от къде ще дойде проблема.

На въпроси свързани с взаимоотношения-изпитания на чувствата, неблагоприятни обстоятелства. Изпитание за чувствата, тяхната сила и чистота. Ние трябва да търсим подкрепа вътре в себе си, в своята съвест.

Бизнес-рескувате да загубите много, по независещи от вас обстоятелства. Неблагоприятно развитие на политическа обстановка, както и на компанията.

В медицински въпроси-картата може да възвести началото на продължително заболяване. Понякога тя символизира кръвни съсиреци, блокажи.


Комбинациите на Облаци с другите карти:
1. Конник-неприятностите бързо ще приключат;
2. Детелина-има шанс да се избегнат неприятностите;
3. Кораб-проблем на път;
4. „Облаци се събират над къщата/дома”
5. Дърво-влошаване на здравето;
7. Змия-гняв и ревност;
8. Ковчег-тежка загуба;
9. Букет-примирие;
10. Коса-трагична развръзка, „по-добре ужасен край, отколкото ужас без край”
11. Метла-продължително лош късмет;
12. Птици-депресия;
13. Дете- събития свързани с дете,преживявание/емоции с дете;
14. Лисица-лукавство
15. Мечка-по-добре се откажете от предлагана помощ;
16. Звезди-продължителни неприятности;
17. Щъркел-бърза промяна към по-добро;
18. Куче-загриженост за приятел;
19. Заболяване с тежки усложнения;
20. Градина-заговор;
21. Планина-проблемът не се решава, а се зацикля, застой;